Att låna pengar med snabblån

Det är många som inte planerar sin ekonomi och spenderar alla pengar de har under månaden, för att sedan ha helt tomt i plånboken innan nästa lön. De lever helt enkelt bara för stunden och har inget sparat eller någon buffert för oförutsedda utgifter.

Det betyder att många hela tiden lever på gränsen till en ekonomisk kris. Olyckor och oförutsedda saker händer hela tiden som gör att man antingen för mer utgifter än vanligt eller att man inte får lika hög inkomst. Detta är exempel på fall där snabblån kan vara ett bra och tillfälligt sätt för att hålla den privata ekonomin över ytan.

Tyvärr är det dock många som går i fällan och nyttjar dessa lån på helt fel sätt för att således försämra sin ekonomi ytterligare. Ibland leder det till att skulden hamnar hos Kronofogden och krisen är ett faktum, mer än någonsin.

Snabblån är en tillfällig hjälp.

På mindre än en timme kan man få några tusen kronor extra på sitt konto för att kunna betala de oförutsedda utgifterna och komma ikapp med ekonomin.

Man bör dock vara medveten om att det är ett lån som måste betalas tillbaks under en viss period och att lånet är förenat med en kostnad, t.ex en ränta eller annan fast avgift för att man får låna pengarna, därför är det bra att börja planera sin ekonomi redan innan man ansöker om ett snabblån. En gammal tumregel är att man ska jobba upp 3 månadslöner som buffert på sitt konto för att kunna hantera oförutsedda saker utan att hamna i kris.

På mikrofinansinstitutet.se kan du läsa mer om snabblån och jämföra mängder med kreditbolag samt läsa recensioner för varje lånegivare.