Avbetalningsplan för snabblån

Ibland när du lånar smslån kan det vara svårt att veta om du verkligen kommer att kunna betala tillbaka ditt lån i tid. Därför har flera företag valt att erbjuda tjänster som gör det möjligt att utöka din låneperiod tills du känner att du kan betala tillbaka ditt sms lån. I denna text ska vi diskutera de två alternativen: Avbetalningsplan & Förlängning.

Avbetalningsplan för snabblån

Kan jag förlänga mitt smslån?

Det finns egentligen två olika sätt att gå tillväga om du känner att du inte kan betala tillbaka hela ditt sms-lån på förfallodagen. Det första alternativet är att förlänga lånet, vilket innebär att du (mot en avgift) får flytta fram förfallodatumet ett visst antal dagar.

Vanligtvis är detta 14 eller 30 dagar och är upp till dig. Då får du mer tid på dig att betala tillbaka ditt lån och du behöver inte vara orolig för att ärendet går vidare till inkasso om du inte betalat på förfallodagen. Det är inte alla företag som erbjuder denna möjlighet men de flesta har någon typ av förlängningsfunktion. Du kan ta en titt på www.kreditkoll.nu för att se om det finns något företag som erbjuder smslån som kan förlängas idag.

Kan jag delbetala mitt snabblån?

Det andra alternativet om du har svårt att betala ditt sms lån på förfallodagen är att du upprättar en avbetalningsplan. En smslån avbetalningsplan innebär att du helt enkelt lägger upp en avbetalningsplan som innehåller en rad delbetalningar av ditt lån utspridda på en längre period. Fördelen med att lägga upp en avbetalningsplan är att det blir en mindre avgift att betala varje månad men nackdelen är att du får betala på lånet under den längre tidsperiod.

Det är inte många företag som erbjuder avbetalningsplaner innan ärendet gått till inkasso vilket är lite problematiskt. Detta innebär nämligen att det tillkommer kostnader som påminnelseavgift, inkassoavgift och eventuellt inkassoränta. Detta gör att du får betala mer än om du hade fått en intern avbetalningsplan direkt genom företaget. Det finns väldigt få aktörer som erbjuder interna avbetalningsplaner och dessa företag brukar vara väldigt uppskattade bland låntagare.

Om du vill öka dina chanser att kunna betala tillbaka dina lån kan du alltid välja att ansöka om ett räntefritt smslån.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det egentligen är upp till dig och din situation som avgör vilket alternativ som passar bäst för dig men det som går att säga med säkerhet är att avbetalningsplaner & förlängning är något som väldigt många långetagare uppskattar och som vi hoppas att långivarna fortsätter med.