Låna pengar utan säkerhet

Att låna pengar utan säkerhet kallas det när man använder sig av smslån eller olika internetsidor för att få pengar. Det kan handla om enstaka kronor eller enorma summor pengar.

Få förstår konsekvenserna när de lånar pengar utan säkerhet. Det är många ungdomar som åker på skulder som de sedan måste kämpa med att betala tillbaka. Trots detta har det blivit vanligare bland ungdomar att låna pengar. Föräldrarna har svårt för att spåra var ungdomarna har fått pengarna ifrån och när de får reda på det är det för att ungdomarna ber om hjälp.

Men vad gör att lån utan säkerhet är så populärt?

Företagen som lånar ut pengarna har gjort att det går snabbt och smidigt. Det finns oftast inga speciella krav som företagen sätter. Man fyller i sitt kontonummer och får pengarna. Det finns också många reklamer för att låna pengar på radio och teve.

När man lånar pengar från banken däremot är kraven bland annat att man har ett fast jobb och att man är från Sverige. De vill vara säkra på att man kan betala tillbaka lånet. Det kan ta flera månader innan man får pengarna.

Låna pengar utan säkerhet

Fler impulsköper idag än för tio är sedan. Många ser något de vill ha men har inte tillräckligt mycket pengar på sig för att ha råd med det. Det är vid såna här tillfällen som många lånar med betalningsanmärkning. De vet om att de kan betala tillbaka och känner sig därför säkra med att låna pengarna.

Men många lånar pengar med betalningsanmärkning i desperation. De kanske inte har råd att betala hyran på lägenheten. Även om det känns skönt att man kan kan låna pengar med betalningsanmärkningar, så finns det oftast en hake: Företagen vill ha tillbaka pengarna med ränta. Räntan kan höjas med tiden, vilket gör att en person som har råd att betala tillbaka det ursprungliga lånet, kanske inte kan betala tillbaka det nuvarande. Och om man blev tvungen att låna pengar med betalningsanmärkning för att betala hyran på lägenheten, vad säger att man kan ha råd att betala nåsta månad? Dessutom har man nu ett dubbelt så stort lån.

Så vad kan man göra för att inte hamna i låneträsket?

Man kan fråga sig själv om man verkligen behöver det man vill låna. Är det något materiellt som man vill ha bara för att alla andra har det, kanske man ska tänka om. Och om man är ung ska man prata med sina föräldrar först för att se till att de stödjer en i beslutet.