Låna pengar

Att låna pengar snabbt kan i många fall vara det som räddar upp din ekonomi eller öppnar möjligheter för dig att göra det du egentligen vill. Att låna pengar tvingas troligen de flesta av oss förr eller senare i livet att göra. Du kan låna pengar på en rad olika sätt, allt ifrån att låna hos banken som anses vara det mest traditionella, till att låna pengar genom snabblån som smslån eller mikrolån som det också ibland kallas.

Skillnaden mellan dessa två lån är ganska markant. När du väljer att låna pengar hos en bank som Swedbank, får du en lägre ränta och möjlighet att betala av lånet under en längre tid, nackdelen med att låna pengar hos en bank är att det kan vara väldigt svårt för dig att få låna pengar med betalningsanmärkning eller få låna pengar utan inkomst.

la%cc%8ana-pengar

Det är därför väldigt många väljer att vända sig till det andra alternativet, att låna pengar direkt genom snabblån. Att låna snabblån innebär ofta en mycket snabbare hantering av ditt lån än hos banken, och hos vissa aktörer har du pengarna på kontot inom bara ett par timmar. Just den snabba hanteringen och möjligheten att låna pengar med betalningsanmärkningar  är ofta det som fäller avgörandet och gör att allt fler väljer att låna pengar via långivare som finns listade på www.lånapengarinfo.se istället för att låna hos banken.

Låna pengar med betalningsanmärkning

Att möjligheten finns att låna pengar snabbt trots betalningsanmärkning är något som är otroligt uppskattat av många låntagare. Faktum är att det är ganska enkelt att hamna i en svår ekonomisk situation som du kan ha svårt att ta dig ur, och har du då lite otur med din ekonomiska tajming kan du helt plötsligt ha dragit på dig en betalningsanmärkning.

Att banker som Nordea då väljer att ge dig tvärnej när du ber om att få låna pengar med betalningsanmärkning kan tyckas vara lite väl hårt. Men banker vill såklart ta den minsta risken möjligt med sina kunder och därför kan det ibland vara väldigt svårt att få låna pengar via en bank om du har betalningsanmärkningar.

Att ta dessa sms lån, som vi pratade om tidigare, har på sistone blivit allt vanligare. När det först kom ut på den svenska marknaden, år 2006, var det otroligt många som valde att låna pengar via smslån. Problemet var att marknaden då var ganska oreglerad och många oseriösa bolag fick fäste som lånade ut pengar till människor som inte borde blivit beviljade lån. Detta ledde till att väldigt många ungdomar hamnade hos Kronofogden tillslut och regeringen kände sig tvungna att agera.

Därför införde de en lag som nu tvingar alla långivare att bland annat ta en kreditupplysning på sina potentiella kunder innan de betalar ut några pengar, detta för att säkerställa att du som vill låna snabbt faktiskt har möjlighet att betala tillbaka ditt lån när förfallodagen kommer.

Vad händer om jag inte kan betala?

Om du känner dig osäker på om du kommer att kunna betala tillbaka lånet är det bättre att du avstår att låna. Detta är för att undvika att ditt ärende går till inkasso/kronofogden då detta innebär ytterligare kostnader för dig som kund och ytterligare svårigheter för dig att kunna teckna ett lån i framtiden.

När du väljer att låna pengar via smslån, brukar det oftast handla om en löptid på 30 dagar, men kan även gälla 60 och ibland till och med 90 dagar. När väl förfallodagen för ditt lån kommer kan ibland vägen till inkasso gå ganska fort. I regel går det till på det viset att om du väljer att låna snabblån och blir beviljad idag, kommer du att ha 30 dagar på dig att betala tillbaka ditt lån.

När förfallodagen för ditt lån kommer och du inte betalar, kommer företaget förmodligen att skicka ut en påminnelse om betalning och då kan du få betala 60 kronor extra i påminnelseavgift. Betalar du inte då heller brukar företaget skicka ärendet vidare till inkassobolag som sedan tar över ärendet och då blir det snabbt mer kostnader än vad du kanske trodde från början.

Det vi brukar tipsa våra besökare om är att om du har svårt att betala efter att du valt att låna smslån är att du kontaktar din långivare, de är ofta mycket lättare att ha att göra med än vad du tror. Även om de inte kan hjälpa dig direkt genom en avbetalningsplan eller liknande kan de säkerligen ge dig bra tips och råd om hur du ska gå tillväga med ditt lån.

En period med mindre pengar

De flesta av oss kommer någon gång in i en period i livet där det är lite skralt med pengar. Det behöver inte betyda att man har dåligt med pengar så att man inte ens kan klara sig – men däremot kanske man vill köpa något som gör att ens levnads standard blir bättre än tidigare. Oavsett om du vill köpa en pool eller ha pengar att betala hyran så är det alltid bra att jämföra pengar när man lånar! Att jämföra olika lån kan vara skillnaden mellan en bra deal och att man förlorar en massa pengar på olika avgifter som kunde undvikas om man gjorde jämförelse innan man lånade.

Tuffa tider kommer för alla

De allra flesta vill ha det lite bättre ställt ekonomiskt – det är en mänsklig känsla som många har och som folk alltid har haft genom tiderna. Även innan vi hade pengar så ville folk gärna ha fler saker än vad de hade där. Det är alltså inget som man ska skämmas för, utan snarare något som man ska ta till sig. Så länge man gör det på rätt sätt så kommer det att gå jättebra, men man måste verkligen se till att man hittar rätt sida att låna från och att man kan betala tillbaka.