Vilket lån passar dig bäst?

När man behöver låna pengar kan det vara bra att veta vad som skiljer mellan de olika lånen. Nedan kan ni läsa lite om två populära lån och vad som är speciellt och vad som skiljer dom åt. Med hjälp av Lånium kan ni enkelt hitta det lån ni söker genom att välja de belopp ni är intresserade av och lånetiden på startsidan och sedan klicka på ”hitta lån”. Att jämföra långivare inom olika lån är klokt då det skiljer sig en del mellan dom. Allt från olika erbjudanden till räntor och fasta kostnader.

la%cc%8ana-pengar-snabbt

Telefonlån

Telefonlån är numera bara ett av väldigt många olika sätt att snabbt och enkelt kunna låna en mindre summa pengar som man sedan har upp till 90 dagar på sig att betala tillbaka till det kreditinstitut där man har tagit lånet. Marknaden för så kallade telefonlån har mer eller mindre exploderat på senare år i takt med att det har dykt upp fler och fler aktörer på banan som allihop anstränger sig till det yttersta för att erbjuda dig och mig olika former av telefonlån. För att kunna ta ett telefonlån så måste du ha en telefon till hands – antingen en vanlig lur med sladd och två hål i väggen eller en mobiltelefon – som du sedan använder för att ringa till det kreditinstitut där du vill ansöka om ett telefonlån. Namnet till trots så kan du även ansöka om ett telefonlån via sms eller genom att besöka företagets hemsida på nätet och göra din ansökan där. Ett telefonlån betyder att du lånar en mindre summa på allt från några hundralappar upp till 10 000 kronor. Du kan själv välja storleken på det lån som du vill ta och hur kort eller lång återbetalningstid som du vill ha på lånet. Det vanliga är att man får välja mellan en, två eller tre månaders kredittid på ett telefonlån. Tumregeln är att ju längre kredittid du väljer desto högre blir den ränta som du förväntas betala som ”tack” för ditt telefonlån.

Fördelar med att ta ett telefonlån

Att ta ett telefonlån innebär att man lånar en mindre summa pengar utan att behöva ha en säkerhet av något slag i pant. I princip är det enbart din egen heder som du pantsätter eftersom själva grejen med att ta ett telefonlån handlar om att du ska betala tillbaka den lånade summan inom bestämd tid som alltså är 90 dagar som allra mest. Det finns väldigt många fördelar med att ta ett telefonlån om man skulle befinna sig i en situation där man behöver få tag på en summa pengar snabbt och enkelt. Om du inte har några betalningsanmärkningar så är det enda du behöver göra för att få ett sådant lån snabbt och enkelt bara att lyfta luren och ringa ett samtal. Inom loppet av några minuter så har du sedan den önskade summan insatt på ditt konto. Vill du snabbt kunna förstärka din egen kassa så är ett telefonlån ett mycket fördelaktigt alternativ.

Privatlån

Ett privatlån är nog utan minsta tvekan den allra vanligaste och dessutom mest traditionella formen av lån som finns på marknaden idag. Ett privatlån är ett lån som man kan ansöka om utan att ha en säkerhet att pantsätta. Förr i tiden så brukade man kalla denna typ av lån utan säkerhet för blancolån men i takt med att bankerna och de olika kreditinstitut som finns har börjat nischa sig mot privatmarknaden så har man valt att gå över till att kalla blancolånen för privatlån, vilket är en term som på ett tydligare sätt talar om att ett privatlån är avsett att användas för konsumtion. Precis som med alla andra lån av alla de olika slag som finns att ansöka om så amorterar – eller delbetalar – man av ett privatlån. I vanlig ordning så tillkommer det en viss bestämd ränta samt en rad olika avgifter i stil med uppläggningsavgift och aviseringsavgifter ovanpå ditt privatlån. I slutändan så blir ett privatlån alltså betydligt dyrare än vad det ser ut att vara från allra första början. De avgifter som banken eller låneföretaget lägger på ditt privatlån utöver de amorteringar som du gör på lånet är att betrakta som avgifter som banken tar ut för att täcka de kostnader som man har när lånet betalas ut till dig. Dels handlar det om administrativa kostnader men de syftar även till att bidra till bankens egen vinst.

Jämför olika privatlån

Om det skulle förhålla sig på det viset att du är intresserad av att ansöka om ett privatlån så kan det vara bra att veta att det finns ett ganska stort antal med webbsidor där man kan få hjälp med att jämföra alla de olika former av och erbjudanden om privatlån som finns där ute. Ett ganska stort problem med privatlån är ju att det finns så förtvivlat många erbjudanden som allihop ser så frestande och lockande ut så att det kan vara rent ut sagt omöjligt att veta vilket erbjudande som är bäst. Ett gott tips som du kan ta till dig är därför att du surfar in på Lånium.com som är en webbaserad tjänst där du kan göra en jämförelse och se vilket privatlån som skulle passa dig allra bäst, vilken ränta du får och hur lång amorteringstiden är och så vidare.